Herhaling busreis Stafford?

Eind april 2017 is er op initiatief van de Stichting Eenhoorn Federatie (SEF) – en in navolging van voorheen de BSA-club – een busreis georganiseerd naar de Classic Motorcycle Show te Stafford, Engeland. Vanuit de kring van liefhebbers van (vooral Engelse) klassieke motoren was er volop belangstelling om deel te nemen aan deze reis. Een touringcar formaat XL bracht bijna 60 deelnemers heen en weer. Dankzij de opzet van de reis (via Hoek van Holland-Harwich), de gunstige weersomstandigheden en wat er allemaal te zien was in Stafford waren de reacties van deelnemers heel positief. Al gauw klonk daarom de vraag: volgend jaar weer?

Het SEF-bestuur heeft die vraag besproken in de vergadering van oktober. Daarbij is geconcludeerd dat een reis naar Stafford niet elk jaar georganiseerd moet worden. Deelnemers kunnen allerlei motieven hebben om in te schrijven. Twee overwegingen spelen daarbij een voorname rol: a. het zoeken naar onderdelen voor een lopend of voorgenomen project en b. bekijken van het geweldige aanbod aan klassieke motoren en alles wat daaromheen ook wordt aangeboden. Nu bleek het aanbod aan (bruikbare) onderdelen in Stafford niet indrukwekkend groot. Dat geeft dus al geen reden om er jaarlijks heen te gaan. Daarnaast is het bekijken van een show ook niet iets met een hoge urgentie. Vandaar dat het SEF-bestuur er van uit gaat dat een frequentie van eenmaal per twee jaar voldoende zal zijn om aan de behoefte vanuit Nederland te kunnen voldoen. Kortom: voor 2018 wordt een reis naar Stafford niet gepland. In de loop van volgend jaar wordt bezien of een herhaling in 2019 van de grond getrokken kan worden.

Om tegemoet te komen aan Anglomotofielen die juist interesse hebben in het vinden van bruikbare onderdelen wordt onderzocht of een busreis naar Netley Marsh / Beaulieu een alternatief voor Stafford zou kunnen zijn. Deze evenementen vinden tegelijkertijd plaats, jaarlijks begin september. De beste dag voor Netley Marsh is vrijdag. Voor de zaterdag zou er een keuze kunnen zijn tussen het bezoeken van Beaulieu of nogmaals Netley Marsh. Dit zijn slechts een paar globale overwegingen – er ligt nog zeker geen concreet plan. Deelnemers aan Stafford-2017 en belangstellenden zullen via e-mail worden gevraagd naar hun interesse. Maar eerst zal het idee voor de reis wat uitgewerkt moeten worden in een reisschema en een indicatie van de daaraan verbonden kosten.

Nader bericht volgt.
Cees Zwinkels,
voorzitter Stichting Eenhoorn Federatie